Kun je gedachtes geheim houden voor je paard?

Door je hoofd speelt al de gedachte om te galopperen, en nog voordat je het hebt aangegeven, versnelt je paard in galop. Heb jij dat, of iets vergelijkbaars, wel eens meegemaakt? Dat je paard reageerde op wat je dacht?

Ik herken dit heel erg en werd afgelopen weekend wederom heerlijk met mijn neus op de feiten gedrukt. Mijn weekendplanning was bomvol: weg met het gezin, barbecueën met vrienden, paardrijden, mijn huis soppen, de weekboodschappen en ga zo maar door. Veel te veel voor in één weekend besefte ik. Er moest iets geschrapt worden maar ik kon moeilijk een keuze maken. Ontzettend vervelend voor mijn man en naasten, en zeker ook voor mij. Uiteindelijk besloot ik op het laatste moment om niet mee te gaan met mijn man en kinderen naar de BBQ op het strand. Ik zou gaan paardrijden en vervolgens terug naar huis mountainbiken – slechts ruim een uur. Mijn portie sport voor die week had ik dan zeker gehad.

Joep ‘las’ mijn gedachten
Eenmaal afgezet bij de paarden bleef ik maar een vervelend gevoel houden. Ook toen ik op het paard zat, verdween het niet. Geloof me, het was héél lang geleden dat ik niet genoot van een buitenrit. En weet je wat het mooie was… Joep, waarop ik reed, merkte dat en beleefde net zo min plezier aan de rit. Normaal gesproken is hij een stabiel rustige viervoeter die fantastisch buiten rijdt, maar dit keer draaide hij tot drie keer om! Hij was onrustig en totaal niet in zijn humeur. Dat ik met mijn gedachten heel ergens anders was, voelde hij haarfijn aan. Zijn acties gaven precies aan wat ik dacht; ik wil eigenlijk bij mijn man en kinderen zijn… op de BBQ. Zo mooi! Dus wat deden we? In galop terug naar de huis!

De onverwachte wending
In plaats van naar huis te mountainbiken zette ik koers richting Bergen. Een uur de andere kant op. Ik vind het lekker wanneer ik iets gedaan heb dat flinke inspanning vereist, iets wat deze rit me precies ging brengen… Na eerst een stuk via Castricum door de duinen te hebben gefietst, werd ik een bijzondere route op gestuurd via Google Maps. Opeens hield het fietspad op en maakte plaats voor een enorm mul zandpad, met verderop een hoge trap en nog meer zand. Dat werd dus sjouwen met mijn fiets en hele stukken lopen. Wat een uur fietsen zou zijn werd anderhalf uur. Ik vond het heel bijzonder! Zoals jullie weten geloof ik in tekens, zie een van mijn eerdere blogs. Mijn wens was om dit weekend te sporten en in de natuur te zijn. En als dan zoiets als dit gebeurt…

Wat tekens voor mij betekenen
Sinds ik naar tekens kijk, gecombineerd met wat ik verlang op een dag (of een week of langer), zijn de k**dagen zoveel makkelijker te behappen. Het universum speelt met je. En dat is leuk om te zien en te herkennen. Ik kon dus erg genieten van de barre tocht die mij gegeven werd. Een tocht die me door de prachtige natuur leidde in een gebied met ‘wilde’ paarden en veulens. Deze foto heb ik daar gemaakt.

Zie jij de tekens op jouw pad? Kan jouw paard jouw gedachten ‘lezen’?
Let me know!

Enjoy2Day,

Janneke