Hoe weet jij of een keuze de juiste is?

Wow, ik weet het nog zo goed. Het was vorig jaar zomer en opeens werd ik overvallen door een gevoel van ‘zeker weten’. Terwijl ik al zittende op de bank aan het googlen was, vond ik plotseling een site waardoor ik geïnspireerd werd. Of liever gezegd, een verhaal wat mij raakte. Door dat verhaal kwam ik tot de ontdekking dat ik heel graag mensen help. Dat deed ik nu al 10 jaar, maar op een manier die voor mij niet meer werkte waardoor ik daaraan begon te twijfelen. Die manier, vanuit regels en protocollen, hoorde niet meer bij mij. Maar het helpen van mensen juist wél! Ze in hun kracht zetten en de wereld een beetje blijer en mooier maken.

Dat was een eye opener!

Ik wilde voor mijzelf beginnen. Waarbij kwaliteit en het contact met mensen voorop staan. Maar bovenal wilde ik gebruik maken van paarden. Want paarden zijn zo mooi en krachtig, en tegelijkertijd ook kwetsbaar. Net zoals mensen eigenlijk. We zijn vrij om echt te doen wat we zelf het liefste doen. En echt te gaan voor datgene wat we goed kunnen. Tijd om daar zelf gebruik van te maken. Maar ik twijfelde nog…

Een letterlijk teken van boven

Ik had net het boek de Alchemist, van Paulo Coelho, voor de tweede keer gelezen. Hierin weet een jongen welk pad hij moet gaan volgen doordat er een arend over zijn hoofd vliegt. Voor hem was dat het teken wat hij nodig had om vol vertrouwen de weg te gaan. Het universum zit vol met humor en wijsheden. Zo reed ik op mijn paard door de bossen en genoot van de verandering van zicht, het rijden, de geur en de vogels. Mijn gedachte waren bij mijn twijfel om als zelfstandige ruiters en paarden te helpen bij hun angst. Plots vloog er een buizerd voor mij langs weg. Zo mooi! Wat een krachtig dier is dat. Meteen moest ik denken aan de Alchemist. Die buizerd was mijn teken, mijn wegwijzer net als de arend. Mijn besluit stond vast. Dit is mijn pad. Mijn levensdoel. Ruiters en paarden zelfvertrouwen geven en het plezier in het rijden terug te laten vinden.

Mijn pad

Ik help ruiters die een angst of spanning ervaren bij zichzelf of bij hun paard. Samen met hun paard zorg ik dat zij de controle weer terug in handen krijgen. En dat doe ik met heel veel plezier, enthousiasme en kennis!

Herken jij je in die ruiter? Of heb je zo’n paard? Ik kan je helpen. Ik geloof dat jij je paard het beste kunt geven wat hij/zij nodig heeft. Op jouw manier en in jouw tempo. Laten we samen ontdekken waar jouw kracht en talent liggen en hoe jij weer plezier gaat ervaren met je paard. Altijd, ook wanneer het spannend wordt.

Mail mij nu voor een gratis kennismakingsgesprek. Je paard en jij zijn het waard!

Fijne dag!

Janneke Valkering

Ps. Ik ben heel nieuwsgierig naar het teken dat jij vandaag hebt gehad? Let me know!